De Kroepoekfabriek

Slagboom Vlaardingen de opdracht gekregen dit trendy poppodium volledig te voorzien van Elektra. Reflectie Geen Pull-quote Een uitgaansgelegenheid anno nu

Slagboom Vlaardingen de opdracht gekregen dit trendy poppodium, gelegen aan de historische haven van Vlaardingen, volledig te voorzien van Elektra van A t/m Z waardoor er een uitgaansgelegenheid is ontstaan anno nu.

Over de Kroepoek Fabriek

De Kroepoekfabriek is een poppodium in Vlaardingen. Het programma van de Kroepoekfabriek omvat zowel (inter)nationaal bekende bands en artiesten als lokale en minder bekende artiesten. Daarnaast heeft de Kroepoekfabriek een aantal vaste en wisselende dans- en concertavonden, elk met een eigen thema, variƫrend van singer-songwriter, rock, dubstep, hiphop, death metal tot hardcore. De Kroepoekfabriek verzorgt ook workshops onder de naam 'De Kroepoek Academie' en heeft een jaarlijks muziekfestival.

Het podium is gevestigd in een authentiek pakhuis aan de Koningin Wilhelminahaven. Het gebouw is gebouwd in 1903, in opdracht van J. van Toor Jzn. Oorspronkelijk was het een pakhuis voor de fabricage van geoliede goederen. De laatste rol van het pand was die van kroepoekfabriek. Na een jaar try-outs gingen in september 2011 de deuren officieel open. In 2012 werd de Kroepoekfabriek aangewezen als kernpodium.