Slagboom Vlaardingen en Albeda / Zadkine College Rotterdam slaan handen inéén

Wij zijn er trots op dat het Albeda/ Zadkine College Rotterdam en Installatiebedrijf Slagboom Vlaardingen een strategische samenwerking zijn aangegaan om de jeugd een kans te geven.

Er is een dreigend tekort aan vakkundig technisch personeel. We hebben In Nederland straks 2 miljoen afgestuurde consultants en communicatie deskundige maar niemand die een elektrische storing kan verhelpen.

Daarnaast zijn er veel jongeren die buiten de boot vallen omdat zij niet gemotiveerd zijn voor het volgen van theoretisch onderwijs. “Dat kan zo niet langer” stelt Hans Slagboom, directeur eigenaar van Slagboom Vlaardingen Elektrotechniek. “Praktijkgerichte technische opleidingen hebben moeite om leerlingen aan zich te binden en wij hebben een chronisch tekort aan uitvoerend personeel.

Wij zijn er trots op dat het Techniek College Rotterdam en Slagboom Vlaardingen Elektrotechniek een strategische samenwerking zijn aangegaan om de jeugd een kans te geven. En niet zomaar één! 4 dagen werken inde praktijk en 1 dag naar school. Beheersing van Nederlands en rekenvaardighedenzijn natuurlijk wel van belang. Na het voltooien bieden wij een baangarantie met doorgroei mogelijkheden. Leren en meteen bij aanvang een behoorlijksalaris, wie wil dit nou niet” aldus Slagboom. De eerste jongeren zijn reeds aan de slag.

Door techniek hebben zij uitzicht op een betere toekomst.