Stekerbare installatie en domoticapakket voor fonkelnieuw smart Hotel

Hotel Maassluis kan met recht een slim hotel genoemd worden. Hans vertelt: “We hebben eigenlijk een smart-building oplossing bedacht.

Doorplaatsing vanuit rexel.nl

Begin oktober opende Hotel Maassluis zijn deuren. Het monumentale gebouw dat pal aan de Nieuwe Waterweg ligt, is voorzien van de laatste slimme technieken. Slagboom Vlaardingen Elektrotechniek verzorgde het ontwerp, de engineering en de uitvoering van het installatiewerk. De samenwerking tusseninstallateur, groothandel en leverancier leidde tot een uniek hotel volzichtbare en onzichtbare technieken die de hotelgasten een comfortabel verblijf bezorgen.

Bij dit project kregen we opdracht om het complete ontwerp en de engineering op te pakken en een hotel neer te zetten vol moderne technologie. ”Rexel adviseerde Slagboom bij dit project en zorgde ervoor dat een passende oplossing werd gekozen.

Stekerbare oplossing: de nieuwe trend

Hotel Maassluis kan met recht een slim hotel genoemd worden. Hans vertelt: “We hebben eigenlijk een smart-building oplossing bedacht. Met KNX-oplossing(de standaard voor gebouwcommunicatie) en 100% DALI (dimbare verlichtingsinterface).” Het geheel is met een stekerbare installatieaangelegd. “Doordat je een domotica pakket uitrolt, heb je veel kamers met gelijke functies. Een stekerbare oplossing is dan eigenlijk de nieuwe trend, omdat er een standaardpakket gemaakt kan worden voor alle kamers. Het betekent wat meer voorbereiding vergeleken met een traditionele installatiewijze maar dat maak je ruimschoots goed in de uitvoeringsfase, waarin alleen nog maar “gestoken” hoeft te worden. De efficiëntie die je dan verkrijgt, is een grootvoordeel en vermindert beduidend de faalkosten!