Nieuws

Stekerbare installatie en domoticapakket voor fonkelnieuw smart Hotel

Hotel Maassluis kan met recht een slim hotel genoemd worden. Hans vertelt: “We hebben eigenlijk een smart-building oplossing bedacht.

Doorplaatsing vanuit rexel.nl

Begin oktober opende Hotel Maassluis zijn deuren. Het monumentale gebouwdat pal aan de Nieuwe Waterweg ligt, is voorzien van de laatste slimmetechnieken. Slagboom Vlaardingen Elektrotechniek verzorgde het ontwerp, deengineering en de uitvoering van het installatiewerk. De samenwerking tusseninstallateur, groothandel en leverancier leidde tot een uniek hotel volzichtbare en onzichtbare technieken die de hotelgasten een comfortabel verblijfbezorgen.

Bij dit project kregen we opdracht om het complete ontwerp en deengineering op te pakken en een hotel neer te zetten vol moderne technologie.”Rexel adviseerde Slagboom bij dit project en zorgde ervoor dat een passendeoplossing werd gekozen.

Stekerbare oplossing: de nieuwe trend

Hotel Maassluis kan met recht een slim hotel genoemd worden. Hans vertelt:“We hebben eigenlijk een smart-building oplossing bedacht. Met KNX-oplossing(de standaard voor gebouwcommunicatie) en 100% DALI (dimbareverlichtingsinterface).” Het geheel is met een stekerbare installatieaangelegd. “Doordat je een domoticapakket uitrolt, heb je veel kamers metgelijke functies. Een stekerbare oplossing is dan eigenlijk de nieuwe trend,omdat er een standaardpakket gemaakt kan worden voor alle kamers. Het betekentwat meer voorbereiding vergeleken met een traditionele installatiewijze maardat maak je ruimschoots goed in de uitvoeringsfase, waarin alleen nog maar“gestoken” hoeft te worden. De efficiëntie die je dan verkrijgt, is een grootvoordeel en vermindert beduidend de faalkosten!”

Reageer direct

Techniek, heden en toekomst

Updates